rkadaşlar benim ilk bitirdiğim oyun bu o yüzden oynarken yaptığım kimsenin bilmediği değişik hareketler ve gizlilikler biliyorum
Subzero= sen sol köşede adam öbür köşene kafasını koparma= rakibin enerjisini dangere kadar getirin ve siz sol köşede olun rakipte yanınızda hemen çelme çakın ve yüksek yumruğa hızlı hızlı sürekli basın ve sürekli oryuken çekin adam koybalocak ve dibinden çıkacak subzero kafasını alacak
Scorpion= adamı arkadan mızrak atıp yakalama= bu hareket kolay arkadaşlar ekranın ortasında olun rakibin üzerine zıplayın tam yere düşerken tekme vurun kaybolun ve ok atın adamın arkası dönükken hemen yakalayacaktır
Raiden=Buz adam olma ve ekran ekrana elektirik ile kafa patlatma
buz adam olma= goro gelip aşağıya düştüğü zaman bağırıyor tam bağırması biterken daha önceden yüksek yumruk tuşu basılı olsun sesi bitmesine az kala yüksek yumruk tuşunu bırakın raiden elektiriği yukarı verecek elektirik geri gelecek kendisini çarpacak ve buz adam olacak
ekrandan ekrana elektirik aynı subzero gibi danger yapıp çelme çakın yüksek yumruğa sürekli hızlı hızlı basın ve iki ileri geri yapın rakip en köşeye gidecek raiden ekrandan ekrana elektirik vererek finish yapacak
Cage= son adamı yerin dibine sokma
bu basit hemen taşak hareketi yapın ve eğilim çelme tuşuna sürekli basın hepsi bu
Kano= adaman iki kalbini alma ve boş kalp alma
buda siz sol köşede veya sağda fark etmez rakibi danger yapın hemen çelme çakın tutun arkaya atın ve ileri yapıp kalp çıkarma hareketini iki kere üst üste yapın boş kalp alıyor bazen iki kalp alıyor
Bonus=500 Kredide hiç koruma kullanmadan altın kırma= bu basit hiç koruma kullanmadan 500 wins yapın demir+platin+ve altın gelilor enerjisi en üstte
cage ile sonyanın kafasını koparıp tekrar yerine takma= buda iki kafa koparma hareketi ve iki geri ileri yeşil ateş hareketi yapınca kafası yerine geliyor
iki kafa koparım yerine takmayı herkes biliyor
3 ün cü üclüleri geçtiğinizde finish yapmıyorsunuz en köşeye doğru yürüyorsunuz goro geldiği zaman tamamen kaybolma veya ekranın yarısında durup goroyu vurarak dövme
burda bağırma sesi biter bitmez sadece zıplayın zıpladıktan hemen sonra küçük yumruğa basın ekrandan aşağıya doğru inerken basarsanız daha iyi olur ve sadece küçük yumruga basarak belli aralıklarla perfeck geçin hiç bişeye basmadan zıplarsanız zaten kayboluyor
yeşil ninjayı biliyorsunuz köprüde yukarda cadı geçince 2 raunt koruma kullanmadan perfec ile yenince çıkıyor bunun ne zaman çıkacağını ben her zaman bilirdim yani gereksiz jeton atmazdım
1. ip ucu oyun bittikten sonra yazılar yazar ve köprü kısmı gelir burada o köprünün altına indiği zaman bakarsanız ordanda süpürgeli cadı geçer ve anlarsınız ki kim oynarsa yeşil ninja var
2. ipucu eger cage,raiden,kano, gibi adamlarla oynar üst üste 4 kez bitirseniz 5 inci oyunca yeşil ninja gelecektir bunun nedenide oyunda ne kadar çok köprü gelirse yeşil ninja o kadar çapık geliyor diğer adamlarla oynadığınız zaman 1 kere köprü geldiği için pek fazla karşınıza çıkmıyor
valla daha var ama aklıma gelmiyor oynamayalı 10 yılı geçti
elim ağırdı bee şimdilik bu kadar yeter yarın da bu seriden kombolar ve farklılıklar anlatacağım inanın bu oyunun koftan daha iyi biliyorum en iyi adamda sonya
Devam
evet nerde kalmıştık mortal 1 e devam edelim
ekarın ortasında dövüşme arkadaşlar ilk çiftlilerde kano olması gerekiyor kanonun enerşisini danger yapın eğilip aparkat basın o dönecektir dönme yaptığı zaman koruma alın ve tam yere düşerken ileri küçük yumruk basın ve ölsün bu arada kolu sürekli ileri yapın konu sizin ölse bile tutup atacaktır tutup attığı zaman enerjinin gidecek ama önemli değil hemen küçük yumruğa hızlı hızlı basın ekranın ortasında kalacaksınız ve zıplamanan bütün hreketleri yapabilirsiniz ilginçtir deneyin oluyor.
subzero yu alın rakip yine o olsun enerjisini dangere kadar getirinbuz atıp dondurun sonra tekrar buz atın bu sefer kendiniz donacaksınız ama o mal olduğu için tekrar buz atacak kendi donacak gidin öldürün ve finish yapın ortaya bol yazılı karanlık bir mmanzara çıkacak.
cage ile goroyu bir vuruşluk enerjiye getirin ve gidin taşak hareketi yapın o gelecek ama hıncını alamadığı için sizi tutup atacak üstünüzde zıplıyacak ama nafile geberecek
birde bunu herkes bilmez mesala anında yanıt verme denen özellik var bu oyunda nasılmı rakip raiden olsun sizde subzero size raiden uçsun koruma almayın uçması sizi köşeye doğru getirirken hemen buz atma hareketini yapın anında ters yanıt verecek ve buzu atacak raidende buza yakalanmış olacak.
birisi sizi öldürdüğgü zaman size finish yapmasını istemiyorsanız öldüğünüz gibi hemen anında eğilin aparkat vurun ölse bile o aparkatı rakibe vuruyor
sahte yeşil ninjayı seçme= bu basit yeşil ninjayı çıkarın ilk rauntu yenin ikinci rauntta jeton atın ve skorpionun üzerine gelin göreceksiniz skorpion bir anda yeşil ninja olacak seçiyorsunuz ama oyuna gelince oynanmıyor buda işin sahteliği
bir dahaki konu oyundaki rakiplere karşı taktikler her adama pörfeck çekin
he bız yazdık))
neyse mortal 1 e devam
bu oyun ıle komboları yazmaya gerek yok zate hepsı kosede oluyor
kano= ile oldugunuz yerde donun ıstedıgınız zaman bırakın gıtsın bu hareket basıt korumaya basık tutun donme hareketını yapın korumayı bırakmayın oldugu yerde doner durur
cage= buna soz yok zate bu adamın cok hızlı aparkatı var nasılmı rakip sıze havadan zıplayarak tekme vursun koruma alın ve hemen aparkat basın o kadar hızlıkı adam yere dusmeden vuruyor aparkatı ama bu konuda en hızlı tabıkı raıden
sonya: rakıbı bır kere bacak kapma hareketı ıle yakalayın ve uzerıne gıdıp tekrar aynı hareketı yapın rakıp koruma almıyor hep korumada kapıyor
subzero= bu adamdada aynı ozellık var rakibi dondurun gıdın tutun atın ve hemen buz atın koruma alsa bıle tutacaktır
evet şimdi rakibi köşede kitlemeyi öğrenelim değilmi bu hareket bilgisayara karşı oluyor rakip köşede olsun bir çelme çakma mesafesinden az dağa yakın yerde eğilin küçük tekmeye basın rakip köşede geri geri yürüyerek kitlenecektir isterseniz gidin aparkat vurun isterseniz öbür köşeye gidin geri yaparak iki kere döner tkmeye basın rakip kitlmeden çözülecektir.
bu oyunla ilgili bir çok şey söylendi ben hepsini denedim ama olmadı bir türlü eğer bilen veya yapan varsa yazarsa sevinirim
mesala bütün adamlara perfeck çekinde goronon orda mağaradi kurtların olduğu yerde kurt adam çıkıyormuş dediler hepsini perfeck çektim raunt vermeden ama çıkmadı)) sonra köprüden sonrakı son adamın oturup alkışladığı arenada köşede arka planda taplo da resim var her zaman çıkmıyor bu resim olduğu zaman yeşil ninjayı çıkartıyorsunuz yeniyorsunuz 2 rant perfeck ile ondan sonrada burda da iki raunt perfeck köşede taponun önünde finsh yapıyorsunuz kızıldereli adam çıkıyor dediler yaptım ama bir türlü çıkmadı
tahta kırma taş kırma demir kırma 30 winsten sonrada elmas kırma var bunu görenler vardır ama 250 winsten sonrada platin çıkıyor kırmak için işte buna ilk zamanlar inanmadım ama gerçekmiş çünki sabah ateriz salouna bir atırdım akşama kadar 300 kişi aşkın jeton yedim ama kendimin değil başkalarının kısaca herkesi yendim artık elim ağırmıştı)) burda platin kırma var
burde bu oyunda wins kazandıkça madalya veriyor size bunlar ne işe yarıyor biliyormusunuz bilmiyorsunuz ama ben biliyorum bunu çözmek biraz zaman aldı tabiki 50 winsten sonraki aldığınız mdalyalar size extra hız ve güç veriyor aparktan vuramadığınız adamlara vuruyorsunuz rakibin gücü daha fazla gidilor böyle bir olayda var yav aklıma gelmiyor daha çok şey var ama artık bu seriden bu kadar bir dahaki ders mortal 2 den olacak orda anlatacaklarım kafanızı karıştıracak)) hadi kolay gelsin
---------------------------------------------------------------------------------------------
buradan aşağısı BLACKNİGT tarafından yazılmıştır (alıntı)
Sub-Zero ile mor kafa koparma:
rakibin gücünü danger a getirin... sonra çelme çakıp anında buz atın... gerisi fatality zate (bilmeyenler için: ileri,aşağı,ileri+büyük yumruk)
mor raiden olma:
raiden raiden a karşı oynarken... rakip raiden ın ileri doğru uçma hareketini yiyin sonra hemen ardından siz ileri uçma yedirin (2 geri,ileri) raiden mor olur.
Sub-Zero sahte fatality:
bunda mesafeyi çok ii ayarlamak gerekiyor. rakibi yenin fatality yazısı çıkınca adama bir tekme mesafesinden biraz daha uzun bi mesafeden fatality yapın... sub-zero aparkat yapıo ama adamın kafasını koparmıo.
Cage ile 3 kafa koparma:
Bu hareket biraz abartı bi olay olsa da anlatayım...
Adamın canı dangerdayken... adamı dibindeyken çelme ile yeniyoruz (bunun sebebi fatality yazısı çıktıktan sonra fazla zamanımızın olmaması) adam kalkarken arka arkaya çok seri bi şekilde (2 ileri+büyük yumruk) yapıyoruz devamlı... 2 kere kafa almak kolay fakat 3. yü alabilmeniz için çok hızlı yapmalısınız... bunu yapabilirseniz cage 1. ve 2. kafayı alıo... yere düşerken 3. yü de alıo...
Liu Kang ile arka arkaya fatality:
Bunu pek fazla kişinin bildiğini sanmıyorum... köprülü bölümde adamı ekranın ortalarında bi yerde ateş atarak yeniyoruz... adam ateşi yediği gibi uzaktayken... fatality yi yapmaya başlıyoruz... 1. sini boşa yapacak sonra hemen ardından 2 kere ateş atıyoruz... sonra bir fatality hareketiyle adamın dibine geliyor ve artık son fatality le adamı aşağı atıyoruz...
bunları zamanında ateride oynarken kendim keşfettim hepsi oluyor merak etmeyin... biraz hız gerektiriyor sadece... klavyeyle yapmak biraz zor... ben ateride paşalar gibi yapıodum bunları...
Sub-Zero için ben de bi şey ekliim... özellikle goro da zorluk çekenler kolayca geçecektir goro yu..
adamı dondurun... sonra dibinde zıplayın düşerken yumruk yapıp bi daha buz atın...sonra zıpla düşerken yumruk buz... bu hareketi devamlı yapabilirsiniz özellikle
goro da çok işe yarıo...
mortal kombat 1 de bütün adamların yediği bi taktikten bahsedeyim hangi adam olduğu farketmez hepsi yiyio...
round başladığı zaman geri zıplayıp eğilin ve bekleyin adam size doğru yürüyecek iice yaklaşınca zamanlamayı ii ayarlayıp adamın üzerinden zıplayın adam orda buz ateş elektrik vs. bi şey atmaya çalışacak siz arkasına düşünce... o büyü atarken eğilip aparkat çekin... her seferinde yiyio...
bu taktik için 2. bir yol ise şööle...
yine eğilip bekleyin... adam size yaklaşırken üzerine doğru zıplayın fakat ööle bi mesafeden zıplamalısınız ki adamın dibine inmelisiniz... yere indiğiniz gibi eğilin...adam yine büyü atmaya çalışacak sizde aparkat vurun...
bu taktikleri kendim ateride keşfettim... kesinlikle işe yarıo... sadece zamanlamayı ii ayarlamak gerekio...